Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 26
Notice: Undefined variable: post_id in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 41
Moodlen läsnäolo
Sisältö
Läsnäolo-aktiviteetilla pystyy luomaan kurssille osallistujalistan, johon opiskelijoiden läsnäolo merkitään.
Yksinkertaisuudessaan osallistujalistan luominen tapahtuu seuraavien vaiheiden mukaisesti:
- Luo uusi läsnäolo-aktiviteetti
- Anna aktiviteetille kuvaava nimi, jos kurssilla on monta läsnäololistaa
- Tarkista Moduulien yleiset asetukset -kohdasta, että kohta Näytä kurssilla on valittu
- Lisää aktiviteetti painamalla Tallenna ja siirry kurssille tai Tallenna ja näytä
- Lisää uusi osallistujalista; merkitse päivämäärä sekä kellonaika ja valitse kohta Salli opiskelijoiden itseilmoittautua ja paina Lisää
Aktiviteetin lisääminen
Aseta muokkaustila päälle ja valitse Lisää aktiviteetti tai aineisto > Läsnäolo
Ruudulle aukeaa ikkuna, jossa pystyy muokkaamaan läsnäololistan tietoja.
Läsnäolo-aktiviteetille kannattaa antaa kuvaava nimi, jos kurssialueella on useita Läsnäolo-aktiviteetteja. Näin opiskelijoiden on helpompi tietää minkä aiheen läsnäolosta on kyse. Kuvaus-kenttä on vapaaehtoinen.
Moduulien yleiset asetukset -välilehdeltä kannattaa käydä tarkistamassa, että Näkyvyys opiskelijoille kohdassa on valittuna Näytä kurssilla.
Paina lopuksi Tallenna ja siirry kurssille tai Tallenna ja näytä. Läsnäololista on nyt lisätty Moodle-alueelle.
Osallistujalistan lisääminen
Avaa aktiviteetti ja valitse välilehti Lisää osallistujalista.
Merkitse oikea päivämäärä ja kellonaika ja kirjoita kuvaus. Jos osallistujalistalle ei anna erillistä kuvausta, valmiissa listassa näkyy teksti Normaali luokkaopetus.
Listoja voi lisätä kerralla useampia valitsemalla Repeat the session above as follows. Tämä löytyy kohdasta Lisää useita osallistujalistoja.
- Repeat on kohdasta pystyy valitsemaan viikonpäivät, joina osallistujalistaa käytetään.
- Repeat every kohdasta valitaan kuinka usein läsnäololistalle on tarvetta. 1 tarkoittaa sitä, että listalle on tarvetta joka viikko, 2 joka toinen viikko, 3 joka kolmas viikko jne.
- Repeat until kohtaan merkitään mihin asti osallistujalistalle on tarvetta.
Ylläolevassa kuvassa luodaan osallistujalista, jonka ensimmäinen kerta on torstaina 17.5.2018 kello 10:15 – 11:45. Samalla luodaan kuukaudeksi eteenpäin jokaiselle torstaille ja perjantaille osallistujalistat, joiden ajankohta on myös kello 10:15 – 11:45.
HUOM. Tämän massaluomisen jälkeen voi muokata yksittäisten ajankohtien kellonaikoja, joten tätä toimintoa kannattaa hyödyntää.
Student recording kohdasta valitaan kohta Salli oppilaiden itseilmoittautua, jotta opiskelijat voivat myös itse merkitä läsnäolotietonsa.
Jos Student recording kohdasta valitaan Automatic marking valikosta Yes, merkitään opiskelijoille automaattisesti tapaamisen loppumisajankohdan jälkeen Status set -välilehdeltä valittu statustila. Disabled -kohdan ollessa valittuna opiskelijoille ei merkitä automaattisesti statustietoja.
Osallistujalista tallentuu painamalla sivun alaosasta Lisää -painiketta.
Osallistujalistojen käyttäminen
Osallistujalistoissa näkyvät päiväys, aika, tyyppi, kuvaus sekä toiminnot.
Osallistujalistoja pystyy muokkaamaan myös jälkikäteen painamalla listan lopussa olevaa kynän kuvaa. Opettaja pystyy tarvittaessa muokkaamaan oppilaiden statuksia, mikä tapahtuu vihreää nuolta painamalla. Osallistujalistan voi poistaa painamalla punaista rastia.
Status set -välilehdellä voi merkitä minuutteina kuinka pitkän ajan tietyt statusvaihtoehdot näkyvät opiskelijoille kurssin alettua. Tämä tapahtuu Available for students (minutes) -kohdasta. Jos kohdan jättää tyhjäksi, kyseinen tila näkyy opiskeljalle aina. Jos kohtaan merkitsee 0, opiskelija ei näe kyseistä statusvaihtoehtoa ollenkaan. Samalta välilehdeltä voi Points -kohdasta määritellä kuinka paljon pisteitä opiskelija saa tietystä statusvalinnastaan.
Automatically set when not marked -kohdassa valitaan minkä statustilan opiskelijalle voi automaattisesti antaa tapaamisen loppumisajan jälkeen, jos opiskelija ei ole merkinnyt itsellensä statustilaa. Statustila päivittyy 15 minuutin kuluttua tapaamisen loppumisesta. Jotta automaattisesti tehty valinta tulee näkyviin, pitää osallistujalistaa tehdessä muistaa valita Student recording -kohdan Automatic marking valikosta Yes.
Tiedot tallentuvat painamalla Päivitä.
HUOM Jos aikarajoituksia haluaa käyttää, ne kannattaa asettaa ennen kuin opiskelijat ovat merkinneet läsnäolotietojaan, koska muutokset vaikuttavat kaikkiin yhden aktiviteetin osallistujalistoihin.
Yllä olevassa kuvassa on määritelty, että opiskelija voi merkitä statuksen Paikalla viiden minuutin ajan tapaamisen alkamisajankohdasta. Status Myöhässä on opiskelijalle valittavissa 15 minuuttia tapaamisen alkamisajankohdasta. Jos opiskelija ei merkitse tilaansa näiden annettujen aikojen sisällä, hänelle jää valittavaksi vaihtoehdot Sovittu poissaolo tai Poissa. Kurssin loppumisajan jälkeen opiskelijoille, joilla ei ole mitään statusmerkintää, merkitään automaattisesti statusvaihtoehdoksi Poissa.
Raportit -välilehdeltä näkyvät opiskelijoiden statukset. Opiskelijan status voi olla paikalla (P), myöhässä (M), sovittu poissaolo (S) tai poissa (A). Kysymysmerkki tarkoittaa, ettei opiskelija ole merkinnyt statusta ollenkaan.
Näkymä opiskelijalle
Opiskelija pystyy merkitsemään statustietonsa ainoastaan osallistujalistassa määritellyn aikaikkunan ajan. Muina aikoina opiskelija ei itse pysty merkitsemään tilaansa. Ainoastaan opettaja voi tehdä muihin aikoihin muutoksia statustietoihin. Osallistujalistan ollessa ajankohtainen opiskelija syöttää tilansa painamalla osallistujalistassa näkyvää Lisää ilmoittautuminen –kohtaa.
Avautuneesta ikkunasta opiskelija valitsee halutun statustilan.
Jos tapaamiselle on määritelty aikarajat, eikä opiskelija käy merkitsemässä statustilaansa annetun ajan sisällä, hänellä ei ole enää kaikkia statusvaihtoehtoja valittavana.
Notice: Undefined variable: output in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 83