Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 26
Notice: Undefined variable: post_id in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 41
Moduulin esittelyvideoprojektin vaiheet
Sisältö
Moduulin esittelyvideo kiteyttää moduulilla syntyvää osaamista ja työtapoja opiskelijoille. Videolla ei esitellä toteutukseen liittyviä tarkempia yksityiskohtia, kuten päivämääriä, sillä näitä avataan opiskelijalle toteutussuunnitelmassa. Tällä tavoin videota voi hyödyntää myös tulevina lukuvuosina.
Videon avulla näytetään kuitenkin konkreettisesti, mitä toteutuksen aikana tehdään, miten toteutuksen aikana työskennellään ja millaisten asioiden – ilmiöiden – parissa toimitaan. Video vastaa kysymykseen, mitä hyötyä opiskelijalle toteutukselle osallistumisesta on. Videolla voidaan tuoda esille moduulin yhteistyökuvioita työelämän kanssa tai esimerkiksi esitellä tarkemmin laajoja kokoavia projekteja.
Videoprojekti käynnistetään aloituspalaverissa
Projektia aloitettaessa moduulin tavoitteet ja työtavat on oltava selvillä opettajatiimille itselleen. Näiden pohjalta voidaan lähteä tekemään tuottajan kanssa suunnitelmaa: mitä asioita videolla on näytettävä, jotta opiskelija saa parhaan mahdollisen käsityksen? Lue lisää laadukkaan moduulin suunnitteluprosessista: Laadukas moduulitoteutus.
Opettaja tai opettajatiimi ei jää yksin videoprojektissa, vaan videoprojektia vetää tuottaja, joka vastaa siitä, että videon suunnittelu ja toteutus etenee, ja vielä aikataulussa. Teknisiä ratkaisuja tai toteutusta ei myöskään opettajan tarvitse itse lähteä miettimään, vaan tässäkin apuja saa tuottajalta, joka määrittelee opettajatiimin toiveiden ja ajatusten pohjalta tuotantoon vietävän ratkaisun.
Projekti käynnistetään aloitustapaamisessa, jossa käydään läpi projektin tavoitteet sekä vaiheet ja sovitaan aikatauluraami. Tämä helpottaa aikataulujen sopimisessa esimerkiksi mahdollisten työelämän yhteistyökumppanien kanssa hyvissä ajoin.
Suunnittelutyö on avain onnistuneeseen videoon
Kun oikeat asiat on saatu haarukoitua, voidaan lähteä tekemään käsikirjoitusta. Käsikirjoitus ei tarkoita tässä pilkuntarkkaa dokumenttia, vaan videolla tarvittavien asioiden jäsentämistä toteutettaviksi kohtauksiksi. Samalla valitaan, millaisia elementtejä videolle tarvitaan, jotta kohtaukset voidaan oikeasti tehdä. Tarvittaessa moduulitiimi jatkaa suunnitelman työstämistä itsenäisesti.
Käsikirjoituksen jälkeen on yksityiskohtaisen kuvakäsikirjoituksen vuoro. Kuvakäsikirjoituksessa ilmaistaan tarkasti, mitä missäkin kohtauksessa puhutaan, näkyy tekstinä tai muuten katsojan ruudulla. Samalla selviää, mitä muuta täydentävää raakamateriaalia mahdollisesti tarvitaan.
Kun kaikki videolla tarvittavat elementit ovat selvillä, voidaan viimeistään sopia aikataulu tarpeellisen videomateriaalin kuvauksille sekä muun täydentävän materiaalin varmistamiseksi. Kuvakäsikirjoitusta ei tarvitse välttämättä noudattaa kuvauksissa orjallisesti, jos huomataan, että joku juttu ei toimi, mutta seikkaperäinen suunnitelma antaa kuvausten aikana varmuutta toimia ja esiintyä kameran edessä.
Tuotanto ja jälkituotanto
Kuvauspaikalla toimitaan tuottajan ja kuvaustiimin kanssa. Tuottaja varmistaa, että kuvakulmat ja kuvattavat asiat ovat niitä, mistä on sovittu sekä varmistaa, että toiminta kuvauksissa etenee jouhevasti.
Kun kuvaukset on saatu pakettiin, tuotantotiimi koostaa videon ja tekee tarvittavat leikkaukset. Moduulitiimi katsoo lopuksi valmiin moduulivideon luonnoksen. Yhdessä tuottajan kanssa varmistetaan, että lopputulos on kaikille mieluinen ja tarvittaessa videolle tehdään viimeiset hienosäädöt. Kun video on valmis, se on vapaasti jaettavissa.
Ensimmäisen moduulin esittelyvideon tekemiseen voit tutustua tässä blogikirjoituksessa.
Notice: Undefined variable: output in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 83