Notice: Undefined variable: post_id in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 41
Ohjaa opiskelijan toimintaa ehdoilla ja rajoituksilla Moodlessa
Sisältö
Aktiviteeteille, aineistoille ja kokonaisille osioille voidaan asettaa ehtoja, joiden perusteella ne näkyvät tai ovat piilossa opiskelijoilta. Jokaisen aineiston, aktiviteetin ja osion asetuksista löytyy kohta “Rajoita pääsy”, jossa voi asettaa erilaisia ehtoja. Varmista, että opiskelijalle muodostuu rajoitteista huolimatta selkeä käsitys, millaista työskentelyä eri toteutuksen vaiheissa luvassa. Tämä auttaa häntä työmäärän mitoittamisesta.
Käytä ehtoja ja rajoituksia, kun
- Haluat avata tiettyjä aineistoja, aktiviteetteja tai osioitaopiskelijoille automaattisesti jonain tiettynä ajankohtana. Rajoituksia voi hyödyntää yksinkertaisimmillaan päivämäärien avulla.
- Haluat varmistaa, että opiskelijat ovat tutustuneet johonkin aineistoon tai suorittaneet tehtävän aktiviteetin onnistuneesti ennen, kuin pääsevät etenemään. Tämä onnistuu ehtoja ketjuttamlla.
- Hyödynnät työtilassa ryhmiä ja ryhmittelyjä ja haluat antaa eri ryhmille erilaisia tehtävänantoja tai rajata toiminnon näkymään vain tietylle ryhmälle.
Opettajan näkymässä rajoitukset aktiviteeteissa tai aineistossa näkyvät selkeästi myös työtilan etusivulla.
Rajoituksen lisääminen
1. Avaa aktiviteetin, aineiston tai osion asetukset. Valitse Rajoita pääsy -otsikon alta Lisää rajoitus.
2. Valitsemalla näistä vaihtoehdoista yhden pääsee asettamaan tarkemmat määritykset rajoitukselle. Rajoitukset vaihtelevat hieman aineiston tai aktiviteetin tyypistä riippuen.
Huom. Jos rajoitukseen liittyy hyväksytty tenttisuoritus tai vastaava, riittää ehdoksi edelleen “merkitty suoritetuksi”. Hyväksytty suoritusmerkintä on määritelty jo erikseen edellisen aktiviteetin asetuksissa. Jos käytössä on “suoritettava hyväksytyllä arvosanalla”, tämä todennäköisesti aiheuttaa päällekkäisiä ehtoja ja estää opiskelijaa etenemästä.
Tarkemmat ohjeet löytyvät englanninkieliseltä Moodle-sivustolta.
Notice: Undefined variable: output in /data/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/pressapps-knowledge-base/public/partials/page/page-single.php on line 83